Opštini Srbac podsticaji za tekstilne pogone

Bez autora
Jun 09 2010

Načelnik opštine Srbac Mirko Kojić danas je raspisao Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 29.000 maraka sa ciljem ublažavanja nepovoljnih uslova poslovanja i zadržavanja broja zaposlenih u preduzećima i preduzetničkim radnjama iz oblasti tekstila, kao i za osposobljavanje obrazovnih institucija. Od ovog iznosa 12.000 maraka biće obezbijeđeno tekstilnim firmama za zadržavanje postojećeg broja zaposlenih tako što će se po radniku doznačiti po 30 maraka u trajanju od četiri mjeseca. Ostalih 17.000 maraka biće usmjereno za osposobljavanje obrazovnih institucija. Rok za dostavljanje prijava sa pratećom dokumentacijom je 21 dan. Prema odredbama Pravilnika o kriterijumima, postupku i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za zapošljavanje na području opštine Srbac, analizu, bodovanje i mišljenje za pojedine zahtjeve obaviće posebna opštinska komisija koja će načelniku opštine Srbac dostaviti prijedlog za doznaku podsticajnih sredstava.

Opštini Srbac podsticaji za tekstilne pogoneNačelnik opštine Srbac Mirko Kojić danas je raspisao Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 29.000 maraka sa ciljem ublažavanja nepovoljnih uslova poslovanja i zadržavanja broja zaposlenih u preduzećima i preduzetničkim radnjama iz oblasti tekstila, kao i za osposobljavanje obrazovnih institucija.

"Od ovog iznosa 12.000 maraka biće obezbijeđeno tekstilnim firmama za zadržavanje postojećeg broja zaposlenih tako što će se po radniku doznačiti po 30 maraka u trajanju od četiri mjeseca. Ostalih 17.000 maraka biće usmjereno za osposobljavanje obrazovnih institucija", rekao je Srni šef opštinske Službe za informisanje Dejan Jovičić i dodao da je rok za dostavljanje prijava sa pratećom dokumentacijom 21 dan.

Prema odredbama Pravilnika o kriterijumima, postupku i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za zapošljavanje na području opštine Srbac, analizu, bodovanje i mišljenje za pojedine zahtjeve obaviće posebna opštinska komisija koja će načelniku opštine Srbac dostaviti prijedlog za doznaku podsticajnih sredstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik